جزوات درسی مهندسی عمران

جزوات و پروژه ها و مقالات عمرانی کاملا رایگان

جزوات درسی مهندسی عمران

جزوات و پروژه ها و مقالات عمرانی کاملا رایگان

جزوه اصول مهندسی پی

مهندسی پی از مهم ترین درس های رشته مهندسی عمرانه که متاسفانه دانشجویانی که از این رشته فارغ التحصیل میشن در طراحی پی کمی ضعیف هستن .

در این درس به مباحث زیر پرداخته میشه:

1 –  روشهای شناسایی خاک ، گمانه زنی و نمونه برداری ، آزمایش های صحرائی ، نحوه تعیین پارامترهای موثر در طراحی پی.
2 – شناسائی انواع پی های سطحی – ظرفیت باربری پی های سطحی : تحت اثر بارهای محوری ، با خروج از مرکز و بارهای مایل، پی سطحی واقع بر سطح شیب دار خاک های لایه لایه ، محاسبه وکنترل نشست پی های سطحی ، بررسی پی روی خاکهای مسئله آفرین (متورم شونده ، گچی و . . . ) ، کنترل آب زیر زمینی در اجرا و گود برداری.
3 – محاسبه انواع پی های سطحی (شامل پی های منفرد ، کلافدار ، نواری و گسترده ، روش پی صلب و پی روی تکیه گاه ارتجاعی).
4 – شناسایی انواع دیوارها و ا بنیه نگهبان ، محاسبه فشار جانبی خاک ، فشار استاتیکی و هیدرودینامیکی آب ، روش طرح انواع دیوارهای حائل صلب.
5 – شناسائی انواع پی های عمیق ، ظرفیت باربری پی های عمیق با روشهای استاتیکی ، دینامیکی و آزمایش های صحرائی.
6- عمش محاسبه گروه (ظرفیت گروه و توزیع بار ) ، طرح صفحه بتنی (پی اتصالی ) مستقر بر شمع ها.

در این پست براتون بک جزوه کامل درس اصول مهندسی پی از مهندس محسن دریس زاده عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در دو قسمت (دو قسمت تبدبل به یک پی دی اف شده ) در 162 صفحه  به همراه یک حل تمرین بسیار کامل و عالی از دکتر حشمتی از دانشگاه علم و صنعت در 180 صفحه براتون گذاشتم

امیدوارم مورد استفاده باشه.

 

لینک دانلود:

            دانلود جزوه مهندسی پی مهندس ادریس زاده

            دانلود نمونه سوال مهندسی پی دکتر حشمتی 

پسورد:www.civil-booklet.blogsky.com

منبع:

     deriszadeh.com

                   icivil.ir

نطر یادتون نره لطفا

انواع روش های بازرسی جوشکاری


مقدمه

سازه های
جوش داده شده نظیر سایر قطعات مهندسی به بازرسی در مراحل مختلف وساخت و همینطور در خاتمه ساخت نیاز دارند. بازرسی جوش می تواند از انجام کار طبق دستورالعمل های توافق شده، به کارفرما اطمینان دهد.

برای حصول اطمینان از مرغوبیت جوش و مطابقت آن با نیازمندیهای طرح باید کلیه عوامل موثر در جوشکاری در مراحل مختلف اجرا مورد بررسی قرار گیرد.



بقیه در ادامه مطلب ... ادامه مطلب ...

انواع بتن سبک و کاربرد و تاریخچه و روش های ساخت بتن سبک

                         تاریخچه ساخت و کاربرد بتن سبک

اولین گزارشهای تاریخی در مورد کاربرد بتن سبک و مصالح سبک وزن به روم باستان بر می گردد. رومیان در احداث معبد پانتئون و ورزشگاه کلوزیوم از پومیس که نوعی مصالح سبک است استفاده کرده اند. کاربرد بتن سبکدانه پس از تولید سبکدانه های مصنوعی و فراوری شده در اوایل قرن بیستم وارد مرحله جدیدی شد. در سال 1918، S. J. Hayde با استفاده از کوره دوار اقدام به منبسط کردن رس و شیل کرد و بدینوسلیه سبکدانه ای مصنوعی تولید کرد که از آنها در ساخت بتن استفاده شد. تولید تجاری روباره های منبسط شده نیز از سال 1928 آغاز گردید.
این سبکدانه مصنوعی در هنگام جنگ جهانی اول به دلیل محدودیت دسترسی به ورق فولادی برای ساخت کشتی بکار رفت. کشتی Atlantus به وزن 3000 تن که با بتن سبک هایدیتی ساخته شد، در اواخر سال 1918 به آب افتاد. در سال 1919 کشتی Selma به وزن 7500 تن و طول 132 متر با همین نوع بتن ساخته و به آب انداخته شد. تا آخر جنگ جهانی اول و سپس تا سال 1922 کشتی ها و مخازن شناور متعددی ساخته شد که یکی از آن ها Peralta تا سال های اخیر شناور بود.

انواع کاربرد و روش های ساخت در ادامه مطلب ....

ادامه مطلب ...

حذف مصالح سنتی ( آجر و بلوک ) از ساختمان سازی

بنا به دستور وزیر مسکن و شهرسازی استفاده از آجر و بلوک در ساختمان سازی حذف می‌شود. در همین حال، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن از جایگزینی انواع بتن سبک با مواد اولیه متفاوت به جای آنها خبر داد.
سرانجام پس از کشمکشهای فراوان میان تولیدکنندگان مصالح ساختمانی انرژی بر و وزارت مسکن وشهرسازی، علی نیکزاد در تازه ترین صحبتهای خود اعلام کرده است که تولیدکنندگان چنین مصالحی که تا پیش از اجرای هدفمندی یارانه ها از انرژی ارزان قیمت برای تولید مصالح سنتی استفاده می کردند، هم اکنون باید در رفتار تولیدی خود و میزان استفاده از انرژی تجدید نظر کنند. وی گفته است: به مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ماموریت داده شده است تا مصالح سبک که با صرف انرژی کمتر تولید می شوند را جایگزین مصالح سنتی و انرژی بر کنند. این اولتیماتوم که به تولیدکنندگان مصالح ساختمانی پرمصرف داده شده است، در نهایت منجر به حذف مصالح سنتی از ساخت وساز می شود و تولیدکنندگان این نوع مصالح را ملزم می کند که به تولید مصالح نوین روی بیاورند.
 
مصرف 3 برابری انرژِی تولیدکنندگان آجر ایران نسبت به دنیا
براساس این گزارش، 31 درصد از انرژی در بخش صنعت مصرف می شود که از این میزان، 21 درصد به آجر اختصاص دارد که رقم بسیار بالایی در مصرف انرژی محسوب می شود. در حال حاضر حدود 7 هزار کارخانه با تولید 50 میلیون تن آجر در کشور فعالیت می کنند که حدود 4 میلیارد لیتر معادل نفت کوره مصرف انرژی دارند. این میزان در حالی در این بخش مصرف می شود که مصرف انرژی حرارتی تولید آجر و بلوک درایران در مقایسه با ارقام جهانی بیش از 2.5 تا 3 برابر است و انرژی الکتریکی در این 2 مصالح ساختمانی بیش از 2 برابر متوسط جهانی است.
 
دلایل حذف آجر از ساختمان سازی
در این رابطه محمود فاطمی عقدا معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: بیشترین انرژی در کشور صرف تولید آجر می شود به خصوص این میزان مصرف در آجرهای توپر بیشتر است. وی افزود: این مصالح ساختمانی سنگین وزن بوده و جرم ساختمانی را افزایش می دهند که این موضوع خطر تخریب ساختمان را در زمان زلزله افزایش می دهد.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی تصریح کرد: هزینه تولید آجر گران است و منابع در این بخش به درستی مصرف نمی شوند، همچنین آلودگی های زیست محیطی زیادی را به وجود می آورند. فاطمی عقدا با اشاره به کیفیت پایین، شیوه حمل و نقل و تخلیه آجر افزود: این موارد باعث هدررفت انرژی و منابع می شوند و در هزینه تمام شده ساختمان هم موثرند.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن گفت: در کشور ما متاسفانه تولید آجر در کوره های آجر پزی انجام می شود و روش تولید کاملا سنتی و هزینه بر است، از سویی بی کیفیتی در تولید باعث شده است که این مصالح عمر کوتاهی داشته باشند و همین امر عمر مفید ساختمان را کاهش داده و منجر به آسیب پذیری ساختمان می شود.
 
جایگزینی بتن‌های سبک با مواد اولیه متفاوت
وی با تاکید براینکه به طور جدی باید این مصالح جایگزین مصالح نوین ساختمانی شوند گفت: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تولید بتن‌های سبک با مواد اولیه متفاوت برای هرکدام از اینها را در اولویت قرار داده است، زیرا این مصالح علاوه براینکه باعث افزایش سرعت ساخت و ساز می شوند؛ دوام و عمرمفید ساختمان را افزایش می دهند. فاطمی عقدا در خصوص تفاوت قیمتی کاربرد مصالح ساختمانی نوین به جای آجر، افزود: در مجموع کاربرد بتن‌های سبک بسیار مقرون به صرفه تر از مصالح سنتی است و مصرف انرژی را در ساختمان کاهش می دهد، ضمن آنکه در این مصالح ساختمانی مبحث 19 ساختمان به طور کامل اجرا می شود.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی کاربرد مصالح نوین در مسکن مهر را در حدود 30 درصد اعلام کرد و گفت: در مسکن مهر از فناوریهای نوین صنعت ساختمان استفاده می شود و این میزان 30 درصد از کل ساخت و سازها است.
 
عدم اختصاص یارانه به تولیدکنندگان مصالح ساختمانی سنتی
وی پیش بینی اینکه چه زمانی تولید مصالح انرژی بر در کشور متوقف می شود، خاطرنشان کرد: از همین الان هم تولید این مصالح رو به حذف است و با توجه به هدفمندی یارانه ها و آزادشدن نرخ حاملهای انرژی، آجر توان رقابتی در بازار مصالح ساختمانی را ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن افزود: امیدواریم که یارانه ای به این تولید کنندگان اختصاص نیابد تا هرچه سریعتر تولید مصالح نوین جایگزین مصالح ساختمانی سنتی شود. فاطمی عقدا در پاسخ به این پرسش که سرانجام تولیدکنندگان این مصالح چه می شود؟ گفت: وزارت صنایع از حدود یکسال قبل کارگروه تخصصی را برای این امر تشکیل داده است تا براین اساس با ارایه تسهیلات، این تولیدکنندگان به تولید مصالح نوین روی بیاورند.

گزارشکار کار آموزی

دانشجویان عمران پس گذراندن سال دوم دانشچویی خود به مدت ده هفته درس کار آموزی رو میگذرونند. در کارآموزی دانشجو با توجه به رشته ای که علاقه داره یک شرکت دارای پروانه مهندسی و دفتر کار  در زمینه رشته مورد علاقه خودش به استاد خودش معرفی می کنه و در صورت تایید استاد به مدت 10 هفته در یکی از پروژه های او شرکت به کار آموزی می پردازه (کار یاد میگیره)  و گزارش کارهایی رو که دز اون پروژه انجام دادند رو می نویسه و به استاد تحویل میده.

در این پست براتون یک گزارشکار کار آموزی در فالب pdf مربوط به پروژه یک ساختمان فلزیه و گرد آورنده اون هادی یاوری از دانشجویان دانشگاه بیرجنده و تاریخ گردآوری این گزارشکار کار آموزی سال هشتادو پنجه .

امیدوارم مورد استفاده باشه.


لینک دانلود:

                دانلود گزارشکار کارآموزی در قالب pdf  

پسورد:www.civil-booklet.blogsky.com


منبع:ircivil.ir

سیستم حرارتی گرمایش از کف

سیستم حرارتی گرمایش از کف که انتقال حرارت به صورت تشعشعی (تابشی) سهم زیادی در فرآیند گرمایشی آن دارد، درمقایسه با سایر سیستمهای حرارتی نه تنها در صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی بلکه در مقوله رفاه و آسایش ساکنان ساختمان ها دارای نقاط قوت بسیاری می باشد. در سالهای اخیر، سیستم گرمایشی از کف در کشورهای اروپائی و آمریکا بسیار متداول شده است و دلیل این گسترش روزافزون بهینه بودن مصرف انرژی، توزیع یکسان گرما در تمامی سطح و فضا و دوری از مشکلات موجود در سایر روش ها ، به عنوان مثال سیاه شدن دیوارها، گرفتگی و پوسیدگی لوله ها و… می باشد. استفاده از روش گرمایش از کف جهت گرمایش محل سکونت از دیرباز به طرق مختلف انجام می گرفته است.


بقیه دز ادامه مطلب ...

ادامه مطلب ...